Projekts "Premium klases liemenis"
Projekts “Premium klases liemenis” ir lieliska iespēja iegādāties augstākās klases liellopa liemeņus un liellopa muguras daļas nogatavināšanai vai sadalei.
Šis projekts ir radīts ar mērķi Latvijas tirgum atlasīt kvalitatīvākos kautķermeņus un liellopa muguras ar augstu marmorizējuma pakāpi tālāk tirdzniecībai – pārstrādei, sadalei vai nogatavināšanai.
Ik nedēļu šeit tiks pievienoti jauni kautķermeņu piedāvājumi, kas būs spēkā līdz katras piektdienas plkst. 15:00
Šajā sadaļā atradīsiet visu svarīgāko informāciju par piedāvāto produktu – produkta foto, cenas, informāciju par kautķermeni (svars, klasifikācija, marmorizējuma klase)
Piedāvājums izvietotajām liellopa mugurām būs spēkā līdz to pārdošanai vai sadalei steikos. Līdz tālākai realizācijai, muguras tiek uzglabātas mūsu dry age kamerā.
Tālrunis pasūtījumu veikšanai: Katrīna +371 25707079
Cenas norādītas bez PVN
Liellopa muguru piedāvājums
Lai saņemtu aktuālo piedāvājumu, ievadiet savu e-pasta adresi:
Eksperimentējot un attīstot savu individuālo dry age (sauso) nogatavināšanas tehnoloģiju, esam guvuši pārliecību par vislabākajiem un piemērotākajiem apstākļiem kādos nogatavināt liellopa gaļu.
Mūsu nogatavināšanas kamera uztur 1-2 grādu temperatūru, gaisa plūsmu 3m/sek ar mitruma rādītāju 75-80%.
Nogatavināšanas kamerā ir augsts jūras sāls īpatsvars un kā kameras papildus aromatizētājs, tiek izmantotas kaltētas alkšņu skaidas.
Liellopa gaļu tirdzniecībai nogatavinam 45 dienas, taču pakalpojuma nogatavināšanas ilgumu nodrošinam pēc klienta pieprasījuma.
Dry age liellopu gaļas nogatavināšanu ar oficiālu atzinumu savā kamērā varam veikt līdz pat 280 dienām.
Nogatavināšanas procesā gaļā esošie enzīmi sašķeļ tās saistaudus, kā rezultātā gaļa kļūst mīkstāka, ar izteiktāku garšu un aromātu.
Gaļas nogatavināšanas pakapojuma cena:
2 EUR/dienā +pvn par āķa vietu liellopa muguras daļai;
3 EUR/dienā +pvn par āķa vietu liellopa ceturdaļai.
Marmorizējums ir redzami nepiesātinātie (veselīgie) intramuskulārie tauki, kas uzkrājas muskuļos un starp muskuļu šķiedru saišķiem.
Marmorizāciju nosaka gan ģenētika, gan uzturs. Marmora klātbūtne pozitīvi ietekmē liellopu gaļas kvalitāti – maigumu, sulīgumu/mitrumu un garšu.Tauki padara gaļu mīkstāku un vieglāk košļājamu, jo uz gaļas masas vienību vienkārši ir mazāk muskuļu šķiedrvielu un kolagēna. Tas samazina nepieciešamo košļāšanas daudzumu, izraisot ātrāku pārtikas sadalīšanos un lielāku, intensīvāku garšas izdalīšanos.
Neliels pētījums arī atklāja, ka tad, kad steikā ir vairāk nekā 10% intramuskulāru tauku, tam ir ievērojami augstāks garšas gaistošais sastāvs — garšas intensitātes rādītājs.